Wspomaganie pracy układu odpornościowego za pomocą właściwego sposobu odżywiania ułatwi utrzymanie dobrego stanu zdrowia lub, w razie potrzeby, pomoże zwalczyć chorobę. Medycyna jedynie wspiera proces leczenia sterowany przez układ immunologiczny naszego organizmu. To więc my sami mamy największy wpływ na naszą odporność, prowadząc odpowiedni styl życia i odżywiając się właściwie.
Książka stanowi kompendium wiedzy z zakresu naturalnego odżywiania wzmacniającego odporność opartego na zasadach makrobiotyki i medycyny chińskiej, zweryfikowanej i zmodyfikowanej na potrzeby naszych czasów (według badań naukowych).
W książce znajdziesz informacje o:
• Funkcjonowaniu układu odpornościowego
• Objawach osłabienia odporności
• Wzmacnianiu czynności obronnych organizmu
• Skoncentrowanych, naturalnych źródłach minerałów i witamin
• Niedoborach pokarmowych i sposobach ich identyfikacji
• Przygotowaniu prostych i odżywczych posiłków wzmacniających odporność (ponad 130 przepisów).
Bożena Żak-Cyran - dietetyczka i dietoterapełtka. Zajmuje się zdrowym odżywianiem od ponad 25 lat. Przez kilkanaście lat pracowała w nadzorze żywienia placówek leczniczych (szpitale) i wychowawczo oświatowych (żłobki, domy opieki społecznej). Od 1996 r. specjalizuje się w dieto terapi opartej na zasadach makrobiotyki oraz medycyny chińskiej.
autor | Bożena Żak-Cyran |
rok wydania | Łódź 2012 |
liczba stron | 208 |
wymiary | 14,5 x 20,5 cm |
oprawa | miękka |
ISBN | 978-83-75792-35-5 |