Nowe przepisy ze szczyptą refleksji
W Filozofii Smaku Autorka skupia się na sztuce zrównoważonego gotowania i dosmakowywania wg własnych oczekiwań. Kuchnia to niedoceniane laboratorium. Tworzone w nim w garnkach i na ogniu energie powinny być z szacunkiem i należycie wykorzystywane dla naszego zdrowia.
Czego nam potrzeba? Talerza gorącej zupy ze szczyptą miłości. Bo gotując, dajecie ciepło, czułość i troskę. Próbujcie, smakujcie, bawcie się przepisami! Macie ich już w sumie — razem z poprzednimi książkami Filozofia zdrowia i Filozofia życia — ponad czterysta). Przydadzą się zarówno starym wyjadaczom, jak i zupełnym świeżynkom.
Anna Ciesielska - propagatorka zdrowego żywienia wg pięciu przemian - tak pisze:
Z pewnością przeżyjesz szok, bo burzę w swoich książkach obowiązujące schematy i przyzwyczajenia. Ale skoro tu zajrzałeś, znaczy, że coś cię niepokoi i czegoś szukasz. Wiesz, kiedy dokonują się rzeczy wielkie? Kiedy jesteśmy otwarci na NOWE. Jednak w tym przypadku nowe oznacza stare jak świat, bowiem są to odwieczne zasady Porządku Wszechświata. Na nim opiera się medycyna chińska (Filozofia Wschodu), a są to zasada jin-jang i Pięć Przemian. Zapewniam cię, że wiedzy, którą w nich przekazuję, możesz zaufać! Potwierdza to fakt, że w ciągu ośmiu lat rozeszło się ich już ponad 100 tysięcy egzemplarzy, nie tylko w Polsce, ale również na Zachodzie. Dostaję setki listów, telefonów, podziękowań od czytelników, którzy zgodnie twierdzą, że są to najmądrzejsze książki na temat żywienia.
autor | Anna Ciesielska |
rok wydania | 2012 |
liczba stron | 320 |
wymiary | 15x21 cm |
oprawa | miękka |
ISBN | 97-88-39096-14-2-2 |